URINPRØVER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun efter forudgående aftale med sekretærer, sygeplejersker eller læger kan der afleveres urinprøver til undersøgelse for blærebetændelse eller graviditet, idet vi har brug for visse oplysninger fra dig, for at kunne undersøge, vurdere og behandle hensigtsmæssigt.

Urinprøver til undersøgelse for blærebetændelse skal være friskladt eller opbevaret i køleskab få timer, og bedes leveret i prøveglas, som udleveres gratis i klinikken.

Du kan få udleveret et prøveglas i lugen hos sekretærerne, og producere urinprøven på toilettet her, hvis du ønsker det.

Det sikreste prøveresultat får du, hvis du producerer en såkaldt "midtstråleurin" : Lad den første urin løbe ned i toilettet, og fang derefter en portion i det udleverede plastikkrus - portionen hældes derefter over i prøveglasset.

Afleveres i det udleverede prøveglas mærket med navn, cpr.-nr. og dato til Toldbodlægernes sekretær i lugen på 1. sal i tidsrummet kl. 8.00 - 12.00.

Opfølgning aftales med sekretæren, og vil oftest bestå i at du får svar ved telefonisk eller anden henvendelse til sekretærerne næste dag i tidsrummet kl. 9.00 - 12.00.

Fredag kan der kun afleveres urinprøve efter helt særlig aftale, urinprøven skal afleveres til vores sekretærer inden kl 11.00, og du får svar og evt. behandling inden du går hjem.

Urinprøver til undersøgelse for graviditet afleveres i et rent glas mærket med navn, cpr.-nr. og dato til Toldbodlægernes sekretær i lugen på 1. sal i tidsrummet kl. 8.00-12.00. Opfølgning aftales med sekretæren.