ØRESKYLNING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ØRESKYLNING

Vi udfører stadig øreskylning i konsultationen hos en sygeplejerske, men hvis du ønsker at forsøge hjemmebehandling, kan følgende vejledning bruges:

Det er nødvendigt at blødgøre ørevoksen og løsne den fra hårene i øregangen, før det er nemt at skylle ud. Voksproppen kan opløses med flydende fedtstof, f.eks. madolie af enhver art.

Hvis du hælder er par dråber madolie i hvert øre og lader det "virke" mens du ligger på henholdsvis højre og venstre side i 10 minutter hver dag i 3 dage, bliver voksen blød og løsnet fra hårene. Man kan også købe Remo-wax el. lign. på apoteket, det er formentlig lidt mere effektivt, men samtidig meget dyrere.

 

Herefter skal voksen skylles ud, og du kan godt købe en sprøjte eller gummibold til det på apoteket, men i de fleste tilfælde kan det klares ved, at du går ind under bruseren og tager fat i øret med den modsatte arm bagom hovedet og trækker øret bagud, hvorved øregangen rettes ud.

Derefter skyller du med bruseren med god kraft og med normal brusebadstemperatur ind i øret fra forskellige retninger. Det må gerne buldre, men det må ikke gøre ondt

Lykkes det ikke, eller er du i tvivl, kan du bestille tid hos personalet til øreskylning. Da gælder det samme:  der skal dryppes 3 dage i forvejen.

 

OBS: Hvis du har smerter eller ømhed i øret, skal du ikke selv dryppe eller skylle, men aftale tid i klinikken.