AKTUELT OM INFLUENZAVACCINATION

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opdatering 26. nov 2021. Vi har nu modtaget nogle af de almindelige Influenzavacciner.

Torsdag 25. november fik vi leveret nogle almindelige influenzavacciner, så nu kan der igen bestilles tid til influenzavaccination med den almindelige influenzavaccine.

Vi har uændret fortsat næsespray vacciner til børn i alder 2 til og med 6 år, og  nogle højdosis vacciner til plejehjemsbeboere , se nedenfor.

Opdatering 22. nov 2021. Fortsat mangel på de almindelige Influenzavacciner.

Situationen er uforandret. Vi modtog ingen influenzavacciner fra Statens Serum Institut i slutten af uge 46. Og Statens Serum Institut kan fortsat ikke oplyse, om vi får leveret flere influenzavacciner.

 

Opdatering 9. nov 2021. Mangel på de almindelige Influenzavacciner.

Vi er tom for almindelige influenzavacciner. Vi har løbende forsøgt bestille flere fra Statens Serum Institut, men de er også tom for vacciner. Statens Serum Institut kan per i dag fortsat ikke oplyse, om vi får leveret flere influenzavacciner i slutten af uge 46.

Vi kan derfor ikke tage imod tidsbestilling til almindelig influenzavaccine.

Men vi har næsespray vacciner til børn i alder 2 til og med 6 år, og vi har nogle højdosis vacciner til  personer, der er fyldt 82 år inden den 15. januar 2022 (født før den 15. januar 1940) og beboere på plejehjem, fyldt 65 år inden den 15. januar 2022 (født før den 15. januar 1957). Så denne målgruppe må meget gerne kontakte klinikken for at bestille tid til vaccination.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gratis influenzavaccination til risikogrupper og børn i alderen 2 til og med 6 år

I Danmark tilbydes gratis influenzavaccination til særlige risikogrupper fra 1. oktober frem til og med 14. januar.

For gravide i 2. eller 3. trimester og for personer med immundefekt og deres husstandskontakter, er tilbuddet dog gældende til udgangen af februar.

Børn der er påbegyndt vaccination inden 15. januar 2022, men mangler anden vaccination eller efter første vaccination er fyldt 7 år, kan færdigvaccineres inden 1. marts 2022.


Hos Toldbodlægerne er det primært sygeplejerskerne, der vaccinerer men det kan evt. også ske i forbindelse med en konsultation efter aftale. 

Du skal ringe til vores sekretærer og aftale en tid.

For de der ikke selv er i stand til at møde op kan besøg aftales.

Du skal påregne at sidde og vente i 10 min. efter vaccinationen af hensyn til risikoen for allergisk reaktion.

Skal du også have pneumokokvaccination kan den gives samtidigt efter aftale. 

Hvis du ikke tilhører risikogruppe, men alligevel gerne vil vaccineres mod influenza, kan det ske mod betaling af 250 kr incl. vaccinen. Men influenzavaccinerne i de første 3 uger af vaccinationsperioden (1.-22. oktober 2021) er forbeholdt vaccination af risikogruppen. Dvs. borgere, som ikke er omfattet af risikogrupperne, ikke bør vaccineres i denne periode. Dette for at sikre tilstrækkelig med vacciner, trods at SSI i år har indkøbt flere.

 

Statens Serum Institut giver her lidt flere oplysninger om vaccinationen:

https://www.ssi.dk/vaccinationer/influenzavaccination

Sundhedsstyrelsen giver her yderligere information om Influenza:

https://www.sst.dk/da/Influenza